Fejlesztési ötletek // development ideas // Entwicklungsideen // Geliştirme fikirleri

• Kedves Vezetőség!

Az alábbi tartalmas levelemben rengeteg ötletet és hasznos dolgot hoztam el nektek, ami nem csak újdonság, de egy olyan dolog is lenne a szerver történetében ami nem mindennapos lenne. Előre látom, hogy nagyon hosszú lesz ezért elnézést kérek, de megéri szerintem végig olvasni, mivel tényleg szükség van a dolgokra... - Amennyiben az új emberek megszerzése a régiek megtartása a cél.

Kezdeném az új játékosoknál a dolgot, és haladva a régi játékosok újdonságai felé.

1, Rengeteg megannyi dolog van kis szinten amit nagyon is érdemes lenne kicsit módosítani, gondolok itt a hőspontért megvásárolható viseletekre. Arra gondoltam, hogy bizonyos események keretei belül megszerezhető lenne egy úgy nevezett öltözék bónusz hozzáadó és forgató, hasonlóképpen mind a mostani ami van, de annyi különbséggel, hogy ez nem úgy mond 6-7 bónuszt hanem alap bónuszt adna a kinézetnek, ezzel akár a kisebbeknek is lehet értelmes viseletet elérhetővé tenni.
    - Egy pár ötlet: -1-2% meteor / főszörny
    - 3-5% pálya elleni erő
    - 1-5% Exp bónusz
    - 1-2% tárgy eldobási esély
    Úgy gondolom, hogy ami alapból bónuszolva van, azt további fejlesztésre nincs lehetőség

2, Tovább haladva a hőspontért megvásárolható megülhető hátasokat is érdemes lenne ilyesfajta keretek között átgondolni. Ezt nem szeretném hosszasan kifejteni, szerintem mindenkinek teljesen egyértelmű a dolog. Viszont ide is írok pár ötletet, hogy mire is gondolok valójában.
    - Egy pár ötlet: - 5 cápa pecsét (Halak elleni erő 10%) -> Vörös cápa pecsét (20% halak elleni + 1-3% Meteort)
    - 5 Jégparipa pecsét (Jég elleni erő 10%) -> Páncélos Jégparipa pecsét (15% jég elleni erő + 1-3% Főszörny + 1-3% tárgydobási esély)

Az hőspontból vásárolható különleges hátasokat szint úgy lehetne fejleszteni, hasonló tematikával a fent említett rendszer alapján.

Tovább menve, rengeted olyan hátas van ami teljesen eltörpül és nem éri meg kiszedni őket, ezért az olyan hátasokat mint például:
    - Jégszarvas
    - A valentini esemény keretein belül megszerezhető ÖSSZES megülhető hátas.
    - Beluga
    Ezen felül még megannyi ilyen hátas van... - Mivel itt se maradhat el, hogy milyen ötleteket hoztam ide lássuk, nézzük is meg.
    - 5 Jégszarvas -> 30 napos Jégfarkas -> jégfarkas + 5 hópehely -> örökös Jégfarkas
    - Mivel az összes madár, nem tudja felvenni a versenyt azokkal a megülhető hátasokkal ami jelenleg a szerveren van (Korall szarvas, Kirin, páncélozott papagáj, Mélységi vándor, satöbbi), Ezért sajnos használhatatlanok...
    - Belugának is hasonló sorsot tudok elképzelni, amennyiben 3 belugát ha össze rakunk, akkor ha felér a Kirinhez, esetlegesen kicsit jobb bónuszokat kapunk akkor máris van értelme annak, hogy a szerveren bent van.

Tovább haladva és kicsit más oldalról megközelítve a dolgot, nem feltétlen ragaszkodom a tovább fejlesztéshez, viszont ha nem lehet, akkor ne csak 5-6-7 hátas adja meg a bónuszokat, hanem az összes hátas amit az állat leltárba teszünk bele, ezzel értelmet adva az olyan megülhető hátasoknak amit feljebb említettem, mivel akkor a 3-8% is több mint a semmi.

3, Kicsit más vizekre evezve nagyon sok ember, köztük én is nagyon örülnénk, ha értelmet nyerne a platina felszerelés, illetve annak fejlesztői a szerveren. Hoztam erre is kisebb - nagyobb újdonságot ami szerintem sokak fantáziáját megmozgatná.
    Jelenleg a platina cuccokat a játékban elérhető szint nagyjából felétől lehet felvenni (lvl 275+), amit egészen könnyen elérhető most, igaz az is, hogy a Pánthoz egészen 450es szintig kell fejlődnünk, ami igazából nem is lenne baj... - Ami nagyobb bajt jelent az a fejlesztők megszerzése, mivel nagyon kevés eséllyel esik a pályákon megtalálható főszörnyekből.
    Ötletem itt is, csak ugyan mint minden hova itt is van. Az pedig a következő.
    - Az egész platina cucc fejlesztése teljesen más megközelítést igényelne, az pedig nem más mint a Platina RUN, ugyan úgy mint a szerveren megszerezhető PVM cuccok, csak annyi különbséggel, hogy itt nem a platina felszereléseket lehet megvásárolni, hanem a fejlesztőket. A jelenlegi megoldás teljesen helyén való, hogy a főszörny toronyból lehet megszerezni a felszereléseket.
    Amennyivel én felfrissíteném ezt a rendszert, egy új PVP felszerelés megalkotása, én Azték felszerelésnek neveztem el. Amit lvl 500as szinttől lehet egységesen felvenni. Amit nem ragaszkodok ahhoz, hogy húzható legyen mint a platina, olyasmi dolgot képzeltem el mint az Aqua felszerelésnél.

RUN menete: Vissza kanyarodunk a hős ponthoz, ugyebár abból lehet megszerezni a platina kalapácsot. Arra gondoltam, hogy a Platina kalapács mint olyan, nem csak fejlesztő lenne, hanem maga a belépő maga a platina runra. Ezzel piacot biztosítva a kezdő játékosoknak, hogy elkezdjék a játékot és pénzt tudjanak szerezni.
    Ami javaslatom még lehet, hogy kategorizálni a fejlesztőket, a kevésbé értékestől az értékesebbekig. Ez elősegítheti, hogy mennyi RUN pontért lehetne kivenni egy darab adott fejlesztőt.
    - Az alábbi táblázatban egy ötletet hoztam, mint megszokhattátok.
    - Platina por 1 pont
    - Platina kocka 2 pont
    - Platina kő 3 pont
    - Platina rúd 4 pont
    - platina érc 5 pont
    - Platina kristály 6 pont
    - Platina márvány 7 pont
    - Platina gyöngy 8 pont
    - Platina tábla 9 pont

4, A következő ötletem az egy kicsit komplikáltabb lesz, de szerintem egy olyan lehetőséget kínálna a szerveren amiben minden egyes játékos megtalálná benne a kihívást.
    A mostani ötlet nem egy konkrét ötletnek szánom csak irány mutató, hogy milyen dolgokra lenne szükség a szerveren, ámbár csak iránymutató amit mostani soraimban kifogok fejteni, de viszont egy olyan dolog lesz amit szerintem mindenképpen jó lenne ha valamilyen formában kivitelezve lenne.
    Ez nem más mint a Céh rendszer újragondolása.
    - Ez a rendszer a csapatmunkáról szólna, ami igazából a CÉH-nek a alapmotívuma, sok ember egy közös irány, egy közös cél.
    Mire is gondolok? Elmondom.. A szerveren rengeteg és rengeteg olyan tárgy van aminek egyszerűen akkora tételben amekkorában esik, teljesen értelmét veszti... Egy párat, hogy említsek.
    - Elementális kagyló
    - 4 fajta Sárkányisten pecsét.
    - 24k Gyűrű
    - zöld + Lila ital
    - Kritikus csapás + Átütő csapás
    Ezen felül minden pályáról alternatív droppokat lehet ide venni, amiket lelehetne adni és még sorolhatnám nap hosszat..

Mi értelme is lenne ennek?
    Egy olyan rendszerre gondoltam ami a CÉH tagokat összefogását és aktivitását igényli, de nem feleslegesen. Mivel megannyi hasznos bónuszt adhatna ez a dolog.

Mi is ez a rendszer pontosan?
    Egy úgy nevezett közös gyűjtögetés lenne a cél hasznos bónuszokért cserébe, ami mondjuk heti szinten frissülne akár csak a TOP lista. Itt is hasonló rendszer tudok elképzelni csak annyi különbséggel, hogy felváltva. Például.. 3-4 nap alatt össze kell szedned az adott cuccokat, hogy utána egy hétig egy véletlenszerű bónuszt kapjunk egy adott ideig.
    Ez a része a céhnek inkább a PVM dolgokra összpontosítana, ezért főként PVM tárgyakat kérne leadásra. Ez azt eredményezné, hogy minden tárgynak jelképes értéke lenne és hasznosnak tekinthető, még akkor is, ha a Vegyeskereskedő nem ad érte semmit. lásd a 24k Gyűrű esete. Ezzel megint csak a új játékosoknak kedvezünk, mivel mindennek lenne piaca a szerveren. A régi játékosoknak meg azért lenne, fontos mivel a nagyobb szintű pályák megkövetelik ezeket a bónuszokat. A leadandó tárgyak minden esetben véletlenszerű lenne minden CÉH szempontól.

Ezt azért gondolom jónak, mivel jelen pillanatban a céh mint olyan semmi szerepet nem tölt be a szerveren azon kívül, hogy PVP-s bónuszokat ad szinttől függően, ami jelenleg semmilyen formában nincs jelen a szerveren.
    Ezáltal két részre bonthatjuk a CÉH-et mint olyat. PVM és PVP részre.

A megszokott ötletek se maradnak el.
    - 50k sárkányisten élet
    - 30k 24k gyűrű
    - 3k Elementális kagyló
    - 50 tapasztalat gyűrű +
    - stb.

5, Következő részben kicsit a meglévő eseményeket szeretném kibeszélni.
    Ebben a részben leginkább a hétvégi események lesznek előtérben helyezve. Csak hogy név szerint említsek egyet kettőt. Mangled Memory és a puzzle.
    Főként ez az a két olyan esemény amivel nem nagyon elavult, mivel semmi értéket nem nagyon képvisel a benne lévő tárgyak.

Mint midig ide is van egy ötletem amit megszokhattatok.
    - hasonlóképpen működjön mint a balszerencse lottó, ha egyszer kirakod akkor egy újabb szintre dobna téged, ami értékesebb nyereményeket adna.

6, Egy kicsit beszéljünk a jelenlegi legnagyobb pályáról, kicsit felháborító, hogy teljesen vérhold felszerelés +9ben top tier hátasokkal, nem is a végső főszörny hanem az előtte lévő kis főszörny képes egy ütésből megölni, megkérdőjelezendő, hogy akkor mégis milyen felszerelésben lett ez tesztelve.
    Ninja eszméletlen gyenge, teljes vérhold felszerelés +9, kivéve a vért az csak +6 volt. Nem 100%, hogy letudom ütni a hátsó vorpalis követ.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!